ג'אנק פוד מזיק, אבל למה אנחנו עדיין צורכים אותו?

ג'אנק פוד

תוכן עניינים

למה אנחנו אוהבים ג'אנק פוד?
הרבה כסף ואסטרטגיה מושקעים בעיצוב ג'אנק פוד. מאמץ רב מושקע גם בעיצוב ג'אנק פוד. 
המטרה היא לעשות את זה זול ושימושי. ולמרות העובדה שיש לו מעט ערך תזונתי, המטרה היא לשמור על חשק לעוד.

זה בדרך כלל עשיר בדברים כמו מלח, סוכר ושומן. הם מפעילים מרכזי הנאה במוח שלנו, גורמים לנו להרגיש כל כך טעים וגורמים לנו לרצות להמשיך לאכול.
תראה, המוח שלנו גדול יחסית. הם דורשים הרבה אנרגיה כדי לעשות את שלהם. אז התפתחנו לאהוב אוכל עתיר אנרגיה.
מעבר לספירת הקלוריות הסופר גבוהה, ליצרני ג'אנק פוד יש מיליון טריקים בשרוולים כשזה מגיע להפיכת המוצרים שלהם למפתים.
כמו האיכות הנמסה בפה שמטעה אותנו. אנחנו חושבים שהקלוריות ריחפו משם בצורה קסומה.
או להגביר את הטעם רק פחות ממה שנקרא "שובע ספציפי חושי". זה טעם כל כך גדול, שהוא מציף את המוח שלך. ובסוף אתה לא רוצה יותר.
אז למרות הידיעה שזה לא טוב לנו – האכילה שלו קשורה לדברים כמו השמנת יתר, סוכרת, מחלות לב ואפילו סרטן – ג'אנק פוד יכול להיות ממש קשה לעמוד בפניו.

חומר למחשבה, ללא ספק.

כמיהה רווחת לג'אנק פוד

הכמיהה לג'אנק פוד היא סיבה נפוצה לכך שאנשים 'נופלים מהעגלה' עם תוכניות האכילה הבריאה שלהם. הם יכולים להוביל להרגלי אכילה לא בריאים ולהוות את אחד המכשולים הגדולים ביותר לירידה במשקל.

עד כמה שזה נשמע מפתיע, למעשה אפשר להפוך לגמרי את התשוקה הזו כך שתשתוקק לאוכל בריא  – או שפשוט אין לך תשוקה כלל.

השינוי הזה לא קורה בן לילה, אבל ניתן להשיגו לאורך זמן על ידי מעבר לדרך אכילה המבוססת בעיקר על אכילת מזונות אמיתיים, שפע חלבון, שומנים בריאים והפחתת צריכת פחמימות מעובדות מאוד (פריכיות, עוגות , ביסקוויטים וכו').

זה נשמע קל יותר מאשר לעשות , וזו הסיבה שחלק גדול מהסוד הוא למצוא מתכונים שאתה באמת אוהב, שקל להכין, ואינם מובילים לתשוקה נוספת לג'אנק פוד כי הם מבוססים על אמיתי מזון.

האם זה לא תלוי בכוח הרצון?

האם אי פעם מצאתם את עצמכם משתוקקים לארוחה שנייה של קינוח אחרי ארוחת ערב ממלאת, או מסיימים שקית של פריכיות או שוקולד? אתה לא לבד! זה יכול להיות קשה מאוד עם מאכלים מסוימים לדעת מתי לומר עצור.

כיצד הופכים מזונות מסוימים לכאורה שאין לעמוד בפניהם? מה גורם לנו לחזור לעוד, גם כשאנחנו יודעים שאנחנו שבעים? מה גורם לנו לזלזל במזונות שאנחנו יודעים שהם רעים לנו?

לעתים קרובות אנו מכים את עצמנו על כך שאנו נכנעים לתשוקות הג'אנק פוד שלנו. אך אין זה מקרה שקשה לעמוד בפני המזונות הללו. תעשיית המזון מהנדסת מזון כדי לטעום את הטוב ביותר שהם יכולים. במטרה לעקוף את אותות ה'עצירה' הפנימיים שלנו ולעודד אותנו לקנות יותר.

אז מה הנוסחה המנצחת? 

איך ג'אנק פוד מתוכנן להיות 'בדיוק'

שמתם לב פעם שלא משנה כמה אתם מרגישים שבעים אחרי הארוחה, תמיד תוכלו לפנות מקום לקינוח? ככל הנראה מדובר בתופעה פסיכולוגית הנקראת 'שובע ספציפי לחושי'.

ככל שאנו צורכים יותר טעם מסוים, בלוטות הטעם שלנו לאט לאט מתעייפות ממנו. ואז אנחנו מפסיקים לאכול את האוכל הזה. כאשר מציגים לנו טעם חדש, אנו מקבלים ממנו יותר תגמול, וכך אנו ממשיכים לאכול. אנחנו יכולים לראות את הקונספט הזה בפעולה במזנון פתוח. אנחנו צפויים לאכול יותר כי יש מגוון טעמים כדי לעניין את בלוטות הטעם שלנו!

עם זאת, ניתן להערים על מערכת הטעם שלנו כאשר מלח, שומן וסוכר משולבים בקפידה בכמויות שנמדדו במומחיות כדי להיות "בדיוק נכונים". בשלב זה, אנחנו ממשיכים לחזור לעוד, אפילו כשהגוף שלנו מנסה להגיד לנו להפסיק כי אנחנו ממשיכים לחוות הנאה.

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך..

דילוג לתוכן