אצות ים

Share on facebook
Share on whatsapp

בס"ד

אחד המזונות העולים על שולחנם של רבים בשנים האחרונות הוא אצות ים, שהן בעצם צמחי ים. הן יכולות לעלות בצורת סושי, בתור תוספת לסלט, כתבלין למרק ועוד.
מה הפך את אצות הים למזון כל כך נחשב? אפתח ואציין שכיום, בשוק המזון קיימות אצות רבות ושונות, שלכל אחת היתרונות שלה.
במסגרת מאמרנו זה נתייחס לאצות באופן כללי. אצות ים מכילות ערכים תזונתיים רבים. הן עשירות מאוד במינרלים שונים, כגון בסידן, מגנזיום, ברזל, אבץ ועוד. בעיקר הן עשירות במינרל היוד שאף שהוא נצרך בכמות זעירה מאוד, הוא חיוני מאוד לבריאותנו. מה חשיבותו של היוד? תפקידו המרכזי של היוד הוא לאפשר ייצור של הורמוני בלוטת התריס. משום כך הוא נמצא בתוך בלוטת התריס המייצרת הורמון זה. בלוטת התריס נמצאת בתחתית קדמת הצוואר, וכאמור, תפקידה לייצר הורמונים שחשיבותם גדולה מאוד ואציין כמה מהם: יש להם אחריות על חילוף החומרים של אבות המזון כולל פירוק סוכרים, על המרצה של בניית חלבונים שונים והגברה של פירוק השומנים בגוף. מכאן שיש לה השפעה על משקל הגוף, השמנה או הרזיה. היא אחראית על איזון רמת הכולסטרול בדם, איזון קצב פעימות הלב, סיוע בתקינות ואיזון מערכת העצבים, יש לה השפעה על תקינות מערכת הרבייה, היא משפיעה על מצב הרוח ועוד תפקידים רבים נוספים. לאור זאת, חוסר או עודף ביוד יכול להשפיע על כל מרחב פעילותם של הורמוני בלוטת התריס. למעשה, חוסר ביוד יכול להביא לתת פעילות של בלוטת התריס ומכאן לירידה בייצור הורמוני התריס מה שיכול להביא לסימפטומים שונים כגון: דיכאון, עייפות יתר, נשירת שיער, השמנת יתר וקושי בירידה במשקל, קושי בהתמודדות עם קור, ועוד. לעומת זאת, עודף יוד עלול להביא לייצור יתר של הורמוני התריס ומכאן להביא לסימפטומים של  עצבנות ולעיתים פעלתנות יתר, תאבון מוגבר ולמרות זאת ירידה במשקל, קושי בהתמודדות עם חום ועוד.
כעיקרון היוד נמצא בפירות וירקות כגון בחמוציות, תפוחי אדמה, שעועית ועוד. אולם, הוא נמצא יותר באלו הגדלים בשיטה אורגנית. יחד עם זאת, ניתן בעיקר למצוא את היוד בדגי ים ובאצות ים. ניתן למצוא במרכולים אצות ים שונות כגון: נורי (משמשת להכנת סושי), קומבו ועוד. חשוב לציין נתון אחד והוא שמזונות שונים כגון ממשפחת המצליבים כולל כרוב, כרובית, קולרבי, ברוקולי, צנון, צנונית ועוד מכילים חומר המונע ספיגה של יוד. מכאן שעל אלו הסובלים מתת פעילות של בלוטת התריס והם צריכים יוד כדי לחזק את תפקוד הבלוטה, להימנע מצריכת ירקות אלו כשהם חיים כדי שיוכלו לספוג את היוד ולחזק את הבלוטה שלהם. ואולם, כשהם מבושלים ניתן לאוכלם. לבריאות.

חיפוש

פוסטים אחרונים

תמונות

אליהו שכטר | קליניקה לרפואה טבעית

פוסטים האחרונים

צור קשר

בני ברק: רחוב האדמור מבלז 6.
בית יתיר
טל: אליהו: 052-8903822
טל: נורית: 052-4767316
דוא"ל: [email protected] [email protected]