תזונה, קשב וריכוז

Share on facebook
Share on whatsapp

בס"ד

בעבר התייחסנו להפרעת קשב וריכוז המתבטאת בעיקר בהתנהגות היפראקטיבית. לאור שאלות שונות של קוראי המדור, אני מבקש להסביר את העניין מעט יותר לעומק. ישנם שני מצבים טיפוסים, של הפרעות קשב וריכוז. האחת (ADD), שהיא הפרעת קשר וריכוז ללא ביטוי היפראקטיבי. השניה (ADHD), היא הפרעת קשב וריכוז המתבטאת אף בהיפראקטיביות.
הפרעות הקשב נוצרות כתוצאה מחוסר איזון בפעילות של חומרים כימיים השותפים לפעילות העצבית במוח. ההבדל בין שני הטיפוסים הוא, שהקושי של הטיפוס הראשון (ADD), מתבטא בקושי הבסיסי להגיב מספיק מהר לסביבה. כל ההתנהלות המחשבתית שלהם איטית מה שמתבטא בביטויים נוספים כגון: קושי בהחזקה של ההקשבה, רגישות רבה לגירויים המביאה להסחת דעת, חולמניות וריחוף, חוסר החלטיות, קושי בהתנהלות חברתית ולימודית. לעומת זאת, הקושי של הטיפוסים השניים (ADHD), מתבטא בקושי הבסיסי לעכב את התגובה. הם מגיבים מהר מדי, ובדרך כלל ללא שיקול דעת. כל ההתנהלות המחשבתית שלהם מהירה ואימפולסיבית, יש להם פעלתנות יתר, הם לוקים בחוסר סבלנות וקשיי ריכוז, כי הכל "רץ" להם בראש, מה שמביא אף להסחת דעת ולבעיות זיכרון. הם סובלים מחוסר משמעת, מתקשים בארגון החיים שלהם, סובלים מקשיים רגשיים ואפילו לעיתים התפרצויות זעם.
גורמים שונים להפרעות השונות של קשב וריכוז ואציין כמה דוגמאות לכך. ראשית, יש הטוענים שקיים רקע גנטי. אף שאפשר לקבל זאת, ניתן בכל אופן לראות שטיפול תזונתי המבוסס על הרחקת מזונות שונים וצריכה של מזונות אחרים, בהתאם לאבחון, מסייע לאיזון הפעילות המוחית עד כדי הרגעה של התופעה והאפשרות להימנע מנטילת ריטלין, דבר שאכן ניתן לפגוש בקליניקה. יש שצריכה של תזונה לא מתאימה, גורמת להפרעות בפעילות המוחית, המתבטאת בהפרעות קשב. ישנם אלו המרבים בצריכת ג'נק פוד, המכיל הרבה מאוד חומרים כימיים, כגון חומרי שימור, חומרי טעם וצבעי מאכל – שרבים מהם שכבר נודעו ככאלו הגורמים להפרעות קשב וריכוז. מכאן שיש להרחיק מזונות אלו ודומיהם מהתזונה היומית. יחד עם זאת, יש להזין את הסובל מהפרעת הקשב במזון נקי מחומרים אלו, ולפי המצב יש מקום להוסיף  לתזונה היומית של הסובלים אף תוספי מזון שונים, המכילים ויטמינים ומינרלים שונים, כגון ויטמיני Bהמזינים את מערכת העצבים שכשהם חסרים מרגישים חוסר איזון במערכת העצבים כשאחד הסימפטומים לכך הוא הפרעות קשב וריכוז. כן, יש לשלב מזונות או תוספי מזון המכילים את מינרל המגנזיום, שמסייע לפעילות עצבית תקינה. לבריאות!

חיפוש

פוסטים אחרונים

תמונות

אליהו שכטר | קליניקה לרפואה טבעית

פוסטים האחרונים

צור קשר

בני ברק: רחוב האדמור מבלז 6.
בית יתיר
טל: אליהו: 052-8903822
טל: נורית: 052-4767316
דוא"ל: [email protected] [email protected]